Bleforoplasti ameliyatlarında amaç; insanın gözlerinde oluşan yorgun, yaşlı ifadeyi ortadan kaldırmak, daha aydınlık, daha pırıltılı gözlerle etrafa bakmasını sağlamak ve genç bir görünüm kazandırmaktır. Bleforoplasti ameliyatlarını alt ve üst göz kapağı olarak birbirinden ayırmak önemli. Bunu yaparken, yüzü bir bütün olarak düşünüp tüm yüz ifadesini göz önüne alarak bu ameliyatları planlamak gerekiyor.
Üst göz kapağını değerlendirirken mutlaka kaşı da değerlendiriyoruz. Üst göz kapağında yapılan işlem; daha çok üst kapağındaki deri fazlalığını alıp, yığılmayı ve varsa yağ birikimini ortadan kaldırmak ve eğer gerekiyorsa kaşa da müdahale edip kaşı da bir miktar kaldırmaktır.
Alt kapakta ise, alt kapak ile yanak ilişkisini değerlendiriyoruz. Yaşla beraber yüzümüzde olan önemli değişikliklerden birisi, orta yüz dediğimiz, yanaklar, elmacık kemikleri ve gözaltından oluşan bölgede yumuşak doku ve yağ kaybı gerçekleşmesidir. Geri kalan dokular da yer çekimiyle aşağı doğru iniyorlar. Buna bağlı olarak gözümüzün altında keskin bir hat oluşuyor ve alt göz kapağımız uzamış gibi gözüküyor. Alt göz kapağı ameliyatlarında bunların tümünü düzeltmeyi amaçlıyoruz. Yani sadece göz kapağındaki yağ torbalarını almayı değil, aynı zamanda yanağı da yükseltmeyi ve bu kaybolmuş olan yumuşak dokuyu yerine koymayı amaçlıyoruz.
Burada hedef; hasta hangi yaşta gelirse gelsin, genç olduğu yaştaki görüntüyü kazandırmak. Yani kişiyi başka bir insan haline getirmek değil; tekrar genç görüntüsünü kazandırmak diyebiliriz.
|
Konu Hakkında Diğer Videolar
|