15 Mart 2021

MEME KÜÇÜLTME

Memelerin aşırı büyüklüğü hem kozmetik açıdan hem de sağlık açısından hastaların günlük hayatını zorlaştırmaktadır. Hastalar sıklıkla bel-boyun ağrısı, kambur duruşa neden olacak omurga pozisyon bozuklukları ve meme altında tahrişe sebep olmasıyla cilt bozukluklarına yol açmaktadır.

Bunun yanısıra sarkık ve çekici olmayan meme görünümü kişinin özgüveninde azalmaya yol açarak psikolojik olarak da etkileyebilmektedir. Tüm bu problemleri çözmek amacıyla, hem daha dik hem de vücut yapısına daha uygun formda meme görünümüne ulaşmak biz plastik cerrahların nihai hedefidir. Bu hususta amacımız meme simetrisinin sağlanması , memedeki fazla süt bezi ve yağ dokusunun çıkarılması , meme başının yukarı olması gereken seviyeye taşınarak kozmetik amaçla da güzel bir görünüm sağlamaktır.

Ameliyatta çıkartılan dokular rutin olarak patoloji laboratuvarına gönderilmekte ve olası bir meme kanserinin de erken teşhisi ve tedavisi açısından da avantaj sağlamaktadır. İyileşme süreci kişiden kişiye değişmekle birlikte plastik cerrahi ameliyatları içinde memnuniyet oranı en yüksek operasyonlardan biridir. Hastalar ortalama 1 hafta içinde rutin hayatına geri dönebilmektedir.

ÖNCE SAĞLIĞINIZ..