12 Eylül 2022

Bilimsel Toplantıların Ardından Bilgilendirme

Değerli Üyeler, Sevgili Asistan Kardeşlerimiz;

44. Ulusal Kurultay öncesi çok yoğun bir toplantı dönemini sizlerin yoğun katılımı ve destekleriyle tamamlamış bulunmaktayız.

  3-4 Eylül 2022 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Anatomi Anabilim dalında Prof. Dr. İbrahim Vargel’in başkanlığında  “1. Kraniyofasiyal Anomaliler ve Yüz Kemiği Kırıkları Kadavra Diseksiyon kursu”   22 eğitmen ve 30 kursiyerin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. İlk günü teorik, ikinci günü de pratik uygulama şeklinde planlanan kursta her bir kadavrada büyük kısmı uzmanlık öğrencisi olan ikişer kursiyer çalışmış, maksillofasiyal kırıkların diseksiyondan başlayarak kırık tespitine kadar olan bütün aşamalarını eğitmenlerimizin gözetiminde gerçekleştirme fırsatı yakalamışlardır. Kraniyofasiyal anomalilerde kullanılan osteotomi yaklaşımlarını da görmüş ve uygulamışlardır. Bu kursa yoğun destekleri nedeniyle eğitmen hocalarımıza, Hacettepe Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerine, Hacettepe Üniversitesi  Anatomi Anabilim Dalı Başkanı ve Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek’e teşekkür ederiz.

 

 

   7-8 Eylül 2022 tarihlerinde Koç Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı ev sahipliğinde “1. Ortognatik Cerrahi Kadavra Diseksiyon Kursu” Prof. Dr. Kemal Uğurlu başkanlığında kadavra sayısının sınırlı olması nedeniyle 20 kursiyer ve 26 eğitmen hocamızın katılımıyla yapılmıştır. Yine bir öncekine benzer şekilde ilk günü teorik, 2. günü de pratik olmak üzere 2 tam gün süren kursta Ortognatik cerrahinin bütün aşamalarını ortodonti uzmanı hocalarımızın da katılımıyla planlamadan başlayarak osteotomi ve tespit aşamasına kadar gerçekçi bir şekilde uygulama fırsatı bulmuşlardır. Bu kursun gerçekleştirilmesi için gerekli kadavraların temini ve buna ait ekonomik yükümlülükleri derneğimiz adına üstlenen üyemiz Dr. Teoman Doğan’a ,  Koç Üniversitesinin tüm imkanlarını seferber eden üyemiz Prof. Dr. Selahattin Özmen’e ve eğitmen hocalarımıza yürekten teşekkür ederiz.

 

 

  9-11 Eylül 2022 tarihlerinde Point Hotel Barbaros’ta 3. Cerrahi Olmayan İşlemler Okulu Prof. Dr. Serhan Tuncer’in başkanlığında 39 konuşmacı ve 130 kişilik katılımla gerçekleştirilmiş olup uygulamaların canlı gerçekleştirildiği seanslarla teorik bilginin pratiğe dökülme şansı yakalanmıştır. Bu okula katılımın büyük kısmı uzmanlık öğrencisi kardeşlerimizden olmuş, 3 gün boyunca her bir başlık ayrıntılı tartışılmıştır. Bu kursa destek veren tüm eğitmen meslektaşlarımıza, endüstri temsilcilerine teşekkür ediyoruz.

 

 

Ulusal kurultayımızla eş zamanlı olarak, 02-04 Kasım 2022 tarihlerinde, ülkemizden ve uluslararası platformdan kendi alanında çok değerli 50'ye yakın konuşmacının katılacağı Avrupa Plastik Cerrahi Kursu düzenlenecektir. Bu kursun ardından, 05 Kasım 2022, Cumartesi günü EBOPRAS Sözlü Sınavı gerçekleştirilecektir. Kurs ile ayrıntılı bilgiye http://europeancourse.com adresinden ulaşılabilir.

 2-6 Kasımda Gloria Golf Resort Hotel’de yapılacak olan 44. Ulusal Kurultayımızın (http://plastikcerrahi2022.org/) hazırlıkları büyük bir hızla devam ediyor,  sizlerin katılım ve destekleriyle büyük bir bilimsel şölene dönecek bu toplantımızda buluşmayı umuyor, verimli ve iyi bir çalışma haftası diliyoruz.

Dr. Zekeriya TOSUN

TPRECD YK Adına Bilimsel İşler Sorumlusu